Bezoek onze sponsoren

feb
Open, eerlijk en oprecht PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Tristan Wiechert
Aan het eind van het vorige- en begin van dit seizoen kwam de club Wassenaar negatief in het nieuws. Om dit negatieve aspect om te buigen in een positief geluid, laat het nieuwe Wassenaar bestuur haar stem nu horen.

Positieve geluiden van het nieuwe bestuur van SV Wassenaar. Samen met de honk- en softbaltak is er nu een omnivereniging.
Foto: René Zotemelk - Wassenaars Nieuwsblad

Op zomaar een dinsdagavond in februari zit het voltallige Wassenaar bestuur bij elkaar: voorzitter Ger Vermeer, secretaris Hans den Breems, penningmeester Berry Vrijburg, coördinator Algemene Zaken en ad-interim voorzitter voetbalzaken Jan Boerefijn en voorzitter Honk- en Softbal Wil Koot. "Coos Hübscher was altijd, als voorzitter van de voetbalafdeling ons gezicht naar buiten toe, maar nu Coos in Spanje is gaan wonen zijn we tevens naar een bestuur met meer body (de bestuursleden zijn ook zakelijk gepokt en gemazeld, red.) overgestapt", opende voorzitter Ger Vermeer het gesprek, waarin veel zaken opgehelderd worden. "We zijn een echte omni-vereniging en kunnen veel beter met elkaar door één deur, dan dat dit de laatste tijd het geval geweest is." Ger Vermeer doelt op de hevige strijd tussen het honk– en softbal enerzijds en de voetbaltak anderzijds. "Om nog even op de affaire André van Dam terug te komen (André van Dam vertrok vorig seizoen uit onvrede richting HVV, red.). Niemand heeft in deze zaak de schoonheidsprijs verdiend en daar wil ik het verder maar bij laten, want we blikken nu veel liever vooruit."

"Er zijn drie takken van sport: voetbal, softbal en honkbal. Vooral de honkbaltak is weer een belangrijke pijler geworden van de vereniging. Het ledental is na de ruzie van vier jaar geleden verdrievoudigd (van 50 naar 150 leden)", vult Wil Koot aan. Nu gaan voetbaljongens bij het soft- en honkbal kijken en andersom, iets dat eerst nooit voor mogelijk werd gehouden. "Als bestuur hebben we een duidelijke lijn gezet richting 2010 en hopen daarbij binnenkort een nieuwe hoofdsponsor te presenteren. Een groot onderdeel van het plan." Wassenaar wil duidelijk richting derde en misschien zelfs tweede klas, maar de aanwas van jeugd gaat moeizaam. "We hebben een groeiende jeugd, zeer zeker de kleinere jeugd, maar op oudere leeftijd stappen ze over naar het hockey", ging de voorzitter verder. Daar komt bij dat er bij Wassenaar veel buitenlandse (Britse) jeugd voetbalt, maar die zijn meestal weg voor de overgang naar de senioren. "Uiteindelijk blijkt onze zienswijze met betrekking tot hoofdtrainer de juiste zienswijze te zijn. Trainer Albert van Biezen, die al vijftig jaar hier rondloopt, staat met het eerste team netjes op de tweede plaats en heeft promotie in het vizier", aldus de eensluidende visie van het bestuur. (Nico Mos)
Laatst aangepast op dinsdag 06 oktober 2009 10:26

Kledinglijn