1STE EDITIE FRANS BOSMAN DAMESTOERNOOI GEWELDIG SUCCES!

Geplaatst op: 06-06-2016

Sponsor Frans Bosman van Alarma 33 genoot afgelopen zaterdag duidelijk van het enthousiasme van alle dames bij het promotie damesvoetbal toernooi dat zijn naam draagt. In samenspraak met ROC stagiair Nick Allmers, die de organisatie van dit toernooi voor zijn rekening nam, werd besloten om de eerste editie speciaal op te dragen aan alle ‘recreatie’ dames. De tweede editie, die al weer in de pen zit, zal in het teken staan van het prestatie voetbal.

En wederom kreeg sv Wassenaar het voor elkaar om mooi toernooi in elkaar te zetten. Twee weken geleden zorgden veel vrijwilligers en sponsors er al voor dat het veteranentoernooi van Glenn Verburg een succes was. En nu maakten tientallen vrijwilligers en ruim twintig Wassenaarse ondernemers het mogelijk dat er middels dit toernooi een mooi signaal werd afgegeven aan de damesvoetballers uit onze regio.

Dat SV Wassenaar weer hot is, blijkt uit de vele jonge mensen die zich inzetten voor de club. Het aantal vrijwilligers dat actief mee bouwt aan een sterke vereniging stijgt met de week. Een hele categorie van twintigers zetten wekelijks hun schouders eronder. Een inzet die enorm wordt gewaardeerd.

En wie denkt dat recreatievoetbal bij de dames van een matig niveau is, kwam afgelopen zaterdag bedrogen uit. Alle teams herbergen goede talenten. Kenner van het damesvoetbal Frans Bosman was blij verrast. Buiten het feit dat zijn eigen team van SV Wassenaar goed voetbal liet zien, maakte Frans zo zijn eigen notities. “2, 6 en 11” hoorde je hem roepen. Wat een talenten. En dat was ook zo. BSC’68 spande de kroon. Dit team met een aantal supertalenten won dan ook terecht het toernooi. Maar ook de Leidse teams van LSVV’70 en Docos etaleerden een aantal goede talenten. En dan hebben we het nog niet eens over het Wassenaarse Graaf Willem II Vac. Een ijzersterk team.

Daarom was het genieten geblazen. En het mag zeker benoemd worden dat de ruim 20 Wassenaarse ondernemers die dit toernooi ondersteunden enorm worden bedankt. Dankzij hen werden de dames eens flink in de watten gelegd. Met prachtige cadeaus onder hun arm verlieten zij na de barbecue tevreden Kerkehout. Een evaluatie is bijna niet meer nodig. Alle teams komen volgend seizoen weer terug! Rest nog te vertellen dat de sportiviteitsprijs ging naar de dames van Wateringse Veld.