Oh nee, Verlies voor onze Pupillen ( Honkbal )

Geplaatst op: 12-09-2016

Twee wedstrijden voor ABF/SVW pupillen afgelopen weekend. Zaterdag 10 september won Storks dankzij een ijzersterke pitcher. Onze pitchers Zach en Jakob deden het goed en ons veld kon zich prima meten met het veld van Storks. Maar wij kregen geen vat op hun pitcher. Pas na de pitcherwissel scoorden wij. We verloren met 2-10.

Zondag 11 september speelden we thuis tegen Catch. We zijn aan elkaar gewaagd. Jarige Ivan is eerste pitcher. IJzersterk, drie slagmensen, drie strikeouts. In de tweede inning slaat de eerste slagman de bal. Ivan gooit naar Serkan op 1 en de loper is uit. Maar dan is zijn arm leeg. Vier keer vier wijd, honken vol en Hudson neemt het over. Wat spannend, maar vangballen van Mika in het midveld en Sophia op 2 en we zijn gered. Twee punten voor Catch. Hudson gooit de wedstrijd uit. In 2 2/3 inning gooit hij 3 keer 3 slag en het veld maakt mooie acties. Zoals de geslaagde actie van Kartal op 2 naar Serkan op 1 en Sophia op korte stop naar Serkan. En catcher Ivan die net aan de loper uit weet te tikken op de thuisplaat. Pfff!

Aan slag slaan we niet veel honkslagen, maar mooi zijn ze zeker. In de eerste inning een schitterende homerun van Zach! En Sophia (in het veld nog haar tand verloren) slaat een fantastische drie honkslag! Coach Dave zegt hierover: “the tooth was holding her back….”. Op een doorgeschoten bal op thuis scoort ze. Zach slaat de bal naar korte stop en komt dankzij een velderskeuze op het eerste honk. Hij scoort op de geweldige drie honkslag van Serkan!

3-3 als de we vierde inning ingaan. Catch scoort twee punten met verre twee honkslagen en dan is ABF aan slag. Het is spannend tot de laatste minuut. Julian krijgt vier wijd, Mika wordt geraakt.  Eerste en tweede honk bezet. Met twee man uit slaat Ivan een lage honkslag in het middenveld. Alle honken vol. Dan slaat Hudson een hoge bal in het middenveld. Winnen we? Oh nee, de middenvelder heeft razendsnel de bal en gooit naar het tweede honk. Ivan redt het bij lange na niet. Wat ontzettend jammer. We verliezen met 3-5. De teleurstelling is groot, maar Catch heeft fantastisch gespeeld. Jongens, that’s the game. Volgende week om 10 uur uit tegen Blue Birds.