S.V. Wassenaar is de weg kwijt (VOETBAL)

Geplaatst op: 09-10-2016

Aan het begin van dit seizoen waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen in Kerkehout.

SV Wassenaar had een paar goede aanvallers weten te strikken. Tel dat op bij de weinige doelpunten die het team vorig seizoen na de winterstop tegen kreeg en het was verklaarbaar waarom men voorzichtig naar het linker rijtje durfde te kijken. Maar niets blijkt minder waar.

SV Wassenaar is compleet van het pad. In de voorbereiding waren de resultaten nog wel wisselvallig, maar dat had te maken met de vele afwezigen. Toch werden er best goede resultaten geboekt. Met name Kassim Bizimana en Micolay Volskyi scoorden er lustig op los.

In de eerste vier wedstrijden pakte het echter anders uit. Er werd verloren van Van Nispen, KSD Marine en Blauw Zwart. Alleen met 10 man werd er gewonnen van VV Woubrugge

Tegen hekkensluiter SV Oosterheem moest er zaterdag worden gewonnen. In het voorbereidingstoernooi wist SV Wassenaar al gemakkelijk te winnen van de Zoetermeerders.

Afgelopen zaterdag keek de ploeg van trainer Herman Kooijenga al na een minuut tegen een achterstand aan. Na een half uur was het zelfs 0-3. Gelukkig kon Glenn Verburg nog wat terug doen. In de laatste seconde van de eerste helft scoorde hij de 1-3.

Toch kon je zien dat SV Wassenaar sterker was dan SV Oosterheem. Dus was er nog geloof in een goede afloop. Na rust blunderde de achterhoede al snel weer en liep SV Oosterheem uit naar 1-4. En weer was het Glenn Verburg het die wat terug deed. Met een prachtig schot maakte hij de 2-4. Je had het gevoel dat er nog van alles mogelijk was. Maar het werd nog dramatischer. Eerst werd het nog 2-5 voordat SV Wassenaar de 3-5 scoorde. Uiteindelijk maakte SV Oosterheem ook nog de 3-6.

Een schande voor de Kerkehouters, die op 3 punten blijven hangen. Er zal snel iets moeten gebeuren. De selectie is mager, waardoor blessures of schorsingen hard aan komen. Maar SV Wassenaar voetbalt op dit moment zwaar onder zijn kunnen. Hopelijk worden er volgende week wel drie punten behaald tegen WVC.