SV WASSENAAR ONDER INDRUK VAN KAMPIOEN LSVV70

Geplaatst op: 15-05-2016

terechte kampioen van de vierde klasse A, het sympathieke Leidse LSVV70, had afgelopen zaterdag geen kind aan het onervaren SV Wassenaar. Na een 3-0 ruststand sloot de studentenclub een sterk seizoen met een 6-2 overwinning af.

Na 10 minuten was de strijd eigenlijk al gestreden. De onder druk gezette Rutger Ruigrok van de Werve speelde de bal terug op zijn keeper, Ian Berk. Deze mistte echter de bal, waardoor de spits de bal in het lege doel kon schieten, 1-0. Rechtsbuiten, Koen van Schie, zette spits Mark Pen nog alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd gekeerd door de Leidse doelman. Daarna behaalden de Leidenaars betrekkelijk eenvoudig via een veldgoal en een vrije trap de rust met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft wisten de invallers Etienne Bastein (mooie vrije trap) en Dennis Hartveld nog iets terug te doen, maar LSVV70 prikte er ook nu weer 3 in. In vergelijking met de thuiswedstrijd, waarin LSVV70 best veel moeite had met SV Wassenaar (van 1-1 na een rode kaart naar 1-3 in de laatste 10 minuten), was dit een eenvoudige partij voor de kampioen.

Na deze 6-2 verliespartij is het tijd voor bezinning. SV Wassenaar is sponsor Frans Bosman van Alarma33 erg dankbaar voor zijn steun. Er vond een gigantische metamorfose plaats. Vijftien selectiespelers verlieten Kerkehout en gingen terug naar Den Haag. Alleen aanvoerder Ricardo Over bleef de groen-witten trouw. Om hem heen werd een nieuw team gebouwd van voornamelijk Wassenaarse jongens. In de as kreeg Ricardo steun van de ervaren Roy Bentvelzen en Rutger Ruigrok van de Werve. Verder bestond het team uit jonge twintigers die zich goed ontwikkelden. De trainersstaf Herman Kooijenga, Mo Sealiti en Nico Buijs prees zich gelukkig met Dennis Hartveld, Nick Allmers, Job van Bohemen, Max Meier, Jeroen van Eijk, Tom Conneley, Ian Berk, Djen Ouwehand, Nico Mavrocordatos, Mark Pen, Glenn Verburg, Hassan Rezai, Jose Lucas, Mike van Hemert, Mark van Lit, Ted de Feijter, Etienne Bastein, Daniel Broers en Koen van Schie. Naast deze jonge talenten die allemaal hebben laten zien dat ze nog verder kunnen groeien, waren er ook twee oude rotten die een aantal wedstrijden hebben laten zien dat ervaring in het voetbal toch van groot belang is. Een serie wedstrijden liet de hardwerkende 39-jarige Nate McKienzie zien dat hij voor balans in het team kon zorgen. Daarnaast nog een woord van dank aan oer -Wassenaarder Raymond Groenewegen, die liet zien wat er fysiek van een spits wordt verwacht op dit niveau.

Sv Wassenaar is vorig seizoen een nieuwe weg ingeslagen met voornamelijk Wassenaarse jongens. Sponsor Frans Bosman, de trainersstaf onder leiding van Herman Kooijenga en de voetbalcommissie willen verder bouwen aan dit team. Met wat ervaring en wat meer scorend vermogen erbij, kan SV Wassenaar het nieuwe seizoen hoge ogen gaan gooien. Iedereen bedankt voor jullie enorme inzet!