S.V Wassenaar (Voetbal) ondermaats tegen Van Nispen

Geplaatst op: 05-09-2016

Wassenaar kwam er op Sportpark Kerkehout tegen Van Nispen niet aan de pas. De mannen uit De Zilk wonnen met 1-4 na een 0-3 stand bij rust. Een dik verdiende overwinning trouwens met een ploeg die technisch het betere spel liet zien. Wassenaar speelde zonder enige overtuiging en vertrouwen. De eer werd gered door Kassim Bizimana die voor Wassenaar tien minuten voor tijd de tegentreffer scoorde.

Wassenaar startte afwachtend maar kreeg wel mogelijkheden. Kansen voor Kassim Bizimana en Mykola Volskyi maar de touwen werden niet gevonden. Van Nispen kreeg het middenveld met goed technisch spel stevig in handen. Doelman Oleksandr Bachynskyi hield halverwege de eerste helft Wassenaar nog in de race maar de echte wilskracht en kopballen van Rutger Ruigrok van de Werve en Max Meijer leverden ook niets op. De gedrevenheid en sportieve vechtlust ontbrak bij de Wassenaarse verkeersregelaars van coach Herman Kooijenga en Van Nispen profiteerde dankbaar. De Zilkers liepen rustig uit naar een 0-3 stand en daar viel niets op af te dingen.

Beleving

Meer beleving van de Roadflow brigade na een hartig woordje van strateeg Kooijenga tijdens de rust. In de 47e minuut op de rand van de zestien werd Kassim Bizimana onderuit gelopen maar toch ontbrak de echte overtuiging om uit stilstaande momenten toe te slaan. Doelman Bachynskyi deed opnieuw van zich spreken en stopte op fantastische wijze een strafschop. Druk met Ahmed Zambib, Ritchie Vermeulen, Glenn Verburg, Justin van Lochem en de aanvallend ingestelde Max Gräber maar de gretige plannen liepen vast. In de 72e minuut scoorde Van Nispen hun vierde treffer. Wassenaar veerde daarna op echter de wedstrijd was al gespeeld. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal een prima actie van Mykola Volskyi die op rechts ruimte kreeg. Een prachtige krul waarbij het leer tegen de staander weer het veld in caramboleerde. Spits Kassim Bizimana was er snel bij en redde voor Wassenaar de eer en scoorde.

Coach Herman Kooijenga van Wassenaar was na afloop enorm teleurgesteld. ‘Verlies kan maar als je aan alle kanten de kaas van het brood laat eten gaat te ver’, aldus de strateeg die daarbij het gelijk wel aan zijn zijde had. De ploeg toonde in deze openingswedstrijd geen vechtlust en daarnaast kwamen vele passes niet aan. In de tweede helft kwam Wassenaar weer in het stuk voor maar dan moet ook de beleving van het voetbal op niveau zijn om resultaat af te dwingen.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen