Honkball en Softball Historie

  Zomersporten.

  Behalve aan voetbal wordt er bij Wassenaar ook honkbal en softbal beoefend. In 1955 werd gestart met een honkbalafdeling met als voorzitter (jarenlang) Jan Tettero. In 1960 werd een echt honkbalveld in gebruik genomen. De honkballers promoveerden in 1972 naar de eerste (de op één na hoogste) klasse, waarin langdurig werd uitgekomen. Uit de gelederen van Wassenaar kwamen drie spelers, die het Nederlands negental haalden , te weten Jerry, Erik en Win Remmerswaal. Win slaagde er zelfs in om als eerste Nederlander in de Amerikaanse Major League AAA uit te komen bij de Boston Red Sox.

  De softbal-afdeling werd in 1966 opgericht, aanvankelijk alleen voor de dames, maar later ook voor de heren. Twintig jaar later kreeg ook deze afdeling de beschikking over een echt speelveld. De dames waren succesvol, want in de jaren 1989, 1990 en 1991 werd in de hoofdklasse (de hoogste klasse) gespeeld.  De bekendste speelster uit die tijd was werpster Sonja Pannen, die als werpster van Wassenaar, DSS en Pirates in de hoofdklasse niet minder dan 2102 tegenstandsters met 3 slag naar de kant stuurde en veelvuldig in het Nederlands negental uitkwam.

  De afdelingen honk- en softbal hebben nog steeds veel teams, maar de sportieve prestaties zijn momenteel wat minder. Het eerste honkbalteam en het eerste dames-softbalteam speelden in 2008 in de derde klasse, respectievelijk in de staart en in de top van de ranglijst. De heren-softballers speelden ook in de 3e klasse, maar eindigden puntloos onderaan.

   
  • ]